Torrades de Santa Tereseta
29/7/2025

RECEPTES D’APROFITAMENT | Torrades de Santa Tereseta

Les torrades de Santa Tereseta són un postre tradicional català, dolç i suau per dins i daurat per fora, perfecte per aprofitar pa dur. Casolanes, reconfortants i fàcils de preparar, ideals per compartir en família o acompanyar un cafè.

gaspatxo
CUINA D'APROFITAMENT | Torrades de Santa Tereseta

Temps de preparació

25-30 minuts

Racions

4 persones

Quantitat ingredients

8

Les torrades de Santa Tereseta, també conegudes com a torradetes de Santa Teresa o torrijas en castellà, són una recepta tradicional i humil que es troba arreu de la península, amb variacions segons la zona. A Catalunya s’han preparat històricament com a postres d’aprofitament, especialment per no llençar el pa dur dels dies anteriors.

Són dolces, toves per dins i daurades per fora, i es preparen amb ingredients bàsics que gairebé tothom té a casa: pa, llet, ou i sucre. Aquesta senzillesa no els resta valor; al contrari, són un clàssic intergeneracional, reconfortant i molt estimat, perfecte per compartir en família o acompanyar un bon cafè o infusió.

A més, les torrades de Santa Tereseta són una manera excel·lent de donar nova vida al pa sec, un dels aliments més malbaratats a les llars. La recepta es pot adaptar fàcilment amb begudes vegetals, menys sucre, o fins i tot versions salades per variar i innovar.

No llencis el pa dur! Dona-li una segona oportunitat amb unes delicioses torrades de Santa Tereseta, senzilles, casolanes i irresistibles.

trinxat
trinxat
CUINA D'APROFITAMENT | Torrades de Santa Tereseta

Ingredients

  • 8 llesques de pa sec
  • 500 ml de llet o beguda vegetal
  • 2 ous
  • 3–4 cullerades de sucre
  • Pela de llimona o taronja
  • 1 branca de canyella (opcional)
  • Oli d’oliva suau o de gira-sol per fregir
  • Sucre i canyella en pols per empolsinar (opcional)

Preparació

  1. Escalfa la llet amb la pela de cítric, la branca de canyella i el sucre, fins que arrenqui el bull. Apaga el foc i deixa infusionar uns minuts.
  2. Cola la llet i aboca-la en un plat fondo. Submergeix-hi les llesques de pa fins que quedin ben impregnades, però sense trencar-se.
  3. Bat els ous en un altre plat. Arrebossa les llesques remullades amb cura.
  4. Fes-les fregir en una paella amb oli calent, fins que quedin daurades per banda i banda. Deixa-les sobre paper de cuina per absorbir l’excés d’oli.
  5. Si vols, empolsina-les amb una barreja de sucre i canyella en pols mentre encara són tèbies.
trinxat
CUINA D'APROFITAMENT | Torrades de Santa Tereseta

Presentació

Serveix les torrades de Santa Tereseta calentes o a temperatura ambient. Pots empolsinar-les amb sucre i canyella per donar-hi un toc extra de sabor i presentació. Ideals per compartir com a postres tradicionals, acompanyant un cafè, infusió o com a berenar reconfortant.